ΕπικοινωνίαΑρχικήSitemap
Η Πόλη μαςΟ Δήμαρχος Ο Δήμος
Γενικός Γραμματέας
Αντιδήμαρχοι
Δημοτικό Συμβούλιο
Δημοτικές Παρατάξεις
Δημοτικές Επιτροπές
Αποφάσεις Οργάνων
Υπηρεσίες
Δημοτικές Επιχειρήσεις
Πολίτης και Δήμος
Υγεία
Εκπαίδευση
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Περιβάλλον
Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών
Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών
Δημοτική Αστυνομία
Μαρίνες
Κοινωνική Πολιτική
Διαγωνισμοί Προκηρύξεις
Προσκλήσεις ΟργάνωνΓραφείο τύπουΟι Πολίτες Σχολιάζουν
Επικοινωνία
 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Συμβεβλημένοι Ιατροί ΕΟΠΥΥ στη Γλυφάδα
Δήμος Γλυφάδας
Τελευταία Νέα
Περισσότερα Νέα
Γλυφάδα ο τόπος μας - Ενημερωτική Έκδοση Δήμου Γλυφάδας (Απρίλιος 2014)
9/4/2014

Απρίλιος 2014 (PDF - E-magazine)

 

Δεκέμβριος 2013 (PDF - E-magazine)

Δεκέμβριος 2012 (PDF - E-magazine)

Ιούνιος 2012 (PDF - E-magazine)

Δεκέμβριος 2011 (PDF - E-magazine)

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για τη συμμετοχή ωφελουμένων στο Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ»
9/4/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συγχαρητήρια στους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του 13ου Δημοτικού Σχολείου
8/4/2014

Δράση δεντροφύτευσης  διοργάνωσε  το 13ο Δημοτικό σχολείο Γλυφάδας στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης,  την Κυριακή 6 Απριλίου με το συντονισμό των δασκάλων και της διευθύντριας του Σχολείου κ. Χ. Ζαίμη.

Στόχος της δράσης στην οποία η συμμετοχή των παιδιών υπήρξε πολύ μεγάλη ήταν μέσα από βιωματικές ασκήσεις όπως το φύτεμα λουλουδιών, η ζωγραφική και το grafitti να γνωρίσουν στην πράξη έννοιες όπως ο εθελοντισμός, η συμμετοχή στην προστασία προστασία και την ανάπλαση  του περιβάλλοντος όπως ο εξωραϊσμός του σχολείου μας, της γειτονιάς μας, της πόλης μας.

Στιγμιότυπα από τη δράση των μαθητών 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: LET’S DO IT GREECE 2014 «Όλοι μαζί αναβαθμίζουμε την παραλία Γλυφάδας»
8/4/2014

Το μήνυμα «Όλοι μαζί αναβαθμίζουμε την παραλία Γλυφάδας» έκαναν πράξη όλοι όσοι συμμετείχαν στην εθελοντική ανάπλαση και τον καθαρισμό της παραλίας Γλυφάδας, στο πλαίσιο της εθελοντικής περιβαλλοντικής δράσης Let's do it Greece 2014 «Καθαρίζουμε όλη την Ελλάδα σε μία Μέρα».

Ο στόχος επιτεύχθηκε, μέσα σε μία ημέρα, όλοι μαζί, να συντονιστούμε ταυτόχρονα και να κάνουμε τις αλλαγές που θέλουμε για τη παραλία μας, υλοποιώντας έναν αριθμό ποικίλων δραστηριοτήτων. Το εθελοντικό μας ραντεβού ήταν στην 3η παραλία Γλυφάδας (περιοχή Διαμάντι) όπου δυναμικό παρόν έδωσαν εκατοντάδες εθελοντές όλων των ηλικιών. Πολίτες, περιφέρεια, δήμος, εθελοντικές ομάδες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, αθλητικά σωματεία, πολιτιστικοί σύλλογοι, σχολεία και φορείς της περιοχής, πετύχαμε όλοι μαζί να αναδείξουμε Συλλογικά και Πανελλαδικά, τόσο την αξία της συμμετοχής, της συνεργασίας και του εθελοντισμού, όσο και την αγάπη και τον σεβασμό προς το περιβάλλον.

Επισυνάπτονται Φωτό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθηκαν οι Αγώνες Δρόμου Αντοχής Σχολείων - Συλλόγων Αττικής με φυσικά εμπόδια.
7/4/2014

Το μήνυμα των αγώνων ήταν "οι Γονείς να φέρουν τα παιδιά τους στο αθλητισμό στην ευγενή άμιλλα στην άσκηση του σώματος και του πνεύματος". Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη. Περισσότερα από 650 παιδιά ηλικίας 5-15 ετών έλαβαν μέρος στους αγώνες από πολλές περιοχές της Αττικής όπως: Κερατσίνι, Πέραμα, Πειραιά, Π. Φάληρο, Καλλιθέα, Βουλιαγμένη, Ν. Σμύρνη, Βύρωνα, Άγιο Δημήτριο και φυσικά τη Γλυφάδα.

Την παράσταση έκλεψαν τα παιδιά της κατηγορίας προνήπια - νήπια του Γ.Σ. Γλυφάδας, καθώς έπρεπε να περάσουν τα φυσικά εμπόδια που ήταν αχυρόμπαλες. Παράλληλα με τους αγώνες, στα παιδιά Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού έγινε από τον Τεχνικό του ΣΕΓΑΣ Σωτήρη Λιβιτσάνο  επίδειξη του προγράμματος Kids Athletics. Σε όλα τα παιδιά δόθηκαν μετάλλια και κύπελλα στους νικητές κάθε κατηγορίας, σύμφωνα με την προκήρυξη των αγώνων. Τους αγώνες παρακολούθησαν περισσότερα από 2000 άτομα.

Επισυνάπτονται φωτογραφίες

Δείτε το video

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών (GIS) Δήμου Γλυφάδας
7/4/2014

Στο πλαίσιο της καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών, ο Δήμος Γλυφάδας παρέχει ελεύθερη πρόσβαση στο Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών (GIS) στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gisglyfadas.gr.

Το GIS περιλαμβάνει ψηφιακά χαρτογραφικά υπόβαθρα με Χωροταξικά-Πολεοδομικά δεδομένα, τις Τεχνικές και Κοινωνικές Υποδομές του Δήμου Γλυφάδας.

Δίνει τη δυνατότητα σε δημότες και κατοίκους να λαμβάνουν πληροφορίες 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα και να υποδεικνύουν προβλήματα που αφορούν τις τεχνικές, κοινωνικές, πολιτιστικές καθώς και αθλητικές υποδομές του Δήμου τα οποία το σύστημα τα επεξεργάζεται και "οδηγεί" τους αρμόδιους στην αντιμετώπισή τους.

Επισυνάπτονται στιγμιότυπα της εφαρμογής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για την Απασχόληση «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ»
7/4/2014

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

για τη συμμετοχή ωφελουμένων στο Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ» που υλοποιείται από την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», Δράση 7: Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας, Κατηγορία Παρέμβασης 1: Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, Θεματικός Άξονας Προτεραιότητας 4: Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.


Προβολή Ενημερωτικού Υλικού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Σε εξέλιξη οι εργασίες απομάκρυνσης των διαφημιστικών πινακίδων
7/4/2014

Συνεχίζονται οι εργασίες αποξήλωσης  των διαφημιστικών πινακίδων τύπου pisa από το σύνολο της πόλης για την απελευθέρωση των πεζοδρομίων και την απρόσκοπτη πρόσβαση των πεζών.

Επισυνάπτονται φωτό 1-4

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Φαινόμενα δολιοφθοράς του Δημοτικού Φωτισμού
5/4/2014

Μετά από διαπιστώσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για εκτεταμένα φαινόμενα δολιοφθοράς του Δημοτικού Φωτισμού σε όλη την πόλη π.χ. απορύθμιση χρονοδιακοπτών, αφαίρεση ασφαλειών κα., παρακαλούμε όσοι πολίτες διαπιστώσουν να μην λειτουργεί ο Δημοτικός φωτισμός ή να λειτουργεί σε πρωινές ώρες να επικοινωνήσουν με το Δήμο για να αναφέρουν το σημείο της βλάβης.

·         Καθημερινά :  213 2025200 (τηλεφωνικό κέντρο)

·         Δευτ.- Παρ. (εργάσιμες ώρες): 210 8942568- 210 9681472  (τεχνική υπηρεσία)

ή να στείλουν τα στοιχεία  από το κινητό τους τηλέφωνο μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής e-Asti Γλυφάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Κατάθεση αιτήσεων για εγγραφή στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου το μήνα Απρίλιο
4/4/2014

Ενημερώνουμε τους πολίτες της Γλυφάδας που επιθυμούν να καταθέσουν αίτηση εγγραφής στις Κοινωνικές δομές μας, (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Συσσίτιο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Τράπεζα Χρόνου), ότι κατά το μήνα Απρίλιο και μόνο, λόγω των εορτών του Πάσχα, αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από  01/04/2014 μέχρι 11/04/2014 και από 22/04/2014 μέχρι 25/04/2014.

Αιτήσεις δεν θα γίνονται δεκτές κατά την Μεγάλη Εβδομάδα.

Από τον Μάιο ισχύει κανονικά η κατάθεση αιτήσεων κατά το πρώτο εικοσαήμερο του μήνα.

Πληροφορίες: Γραφείο Διαμεσολάβησης - 210 9608 973

Περίληψη Διακήρυξης Δημοπρασίας: Παρεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας στο Δημοτικό Φωτισμό
4/4/2014

O Δήμαρχος Γλυφάδας
Διακηρύσσει δημοπρασία με ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό για την προμήθεια με τίτλο: «Παρεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας στο Δημοτικό Φωτισμό» προϋπολογισμού 279.652,80 € (συμπεριλαμβανομένου) Φ. Π. Α. 23 % , με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη τιμή.

1. Περίληψη Διακήρυξης

2. Απόφαση - Όροι Διακήρυξης

3. Μελέτη


Ευχαριστήρια Επιστολή από "Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου"
4/4/2014

Ευχαριστήρια Επιστολή από "Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου"

Προβολή Επιστολής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Απάντηση σχετικά με έγγραφο περί κατεδάφισης του Νέου Κοιμητηρίου
4/4/2014

Σχετικά με το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί από τη διανομή του εγγράφου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με θέμα την υλοποίηση του υπ. Αριθμ. 1/18.10.2011 πρωτοκόλλου κατεδάφισης  επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι αναφέρεται στο διάστημα πριν από την ψήφιση της τροπολογίας.

Με την ψήφιση του άρθρου 11 του νόμου 4237/14 επιλύθηκε οριστικά η χωροθέτηση του Νέου Κοιμητηρίου. Το νεκροταφείο Γλυφάδας υπάγεται στην ανωτέρω νομοθετική ρύθμιση και θεωρείται πλέον ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΜΙΜΟ. Ο Δήμος Γλυφάδας έχει ήδη καταθέσει όλα τα εκ του νόμου απαραίτητα δικαιολογητικά, πλήρη τοπογραφική, γεωλογική και υδροτεχνική μελέτη καταλληλότητας και επάρκειας του χώρου στο αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σύμφωνα με τη δεύτερη παράγραφο του άρθρου του Ν. 4237/2014 όπως βεβαιώνεται και από σχετική αλληλογραφία με το αρμόδιο Υπουργείο.

Οποιαδήποτε άλλη αναφορά σχετικά με το θέμα αποτελεί παραποίηση της αλήθειας, δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις και εξυπηρετεί μόνον μικροκομματικές σκοπιμότητες στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ στο Κοινωνικό Ιατρείο
3/4/2014

Ο Δήμος Γλυφάδας, σε συνεργασία με τη Βιοπαθολόγο - Μικροβιολόγο κα Στέφα Ξένια, παρέχει Δωρεάν εξετάσεις στο Κοινωνικό Ιατρείο οι οποίες είναι:

  • Σε 100 άτομα σάκχαρο και χοληστερίνη
  • Ένα πακέτο εξετάσεων εβδομαδιαίως
  • Σχετικά με τα επείγοντα περιστατικά εξετάσεις άλλου είδους κατόπιν συνεννόησης

Πληροφορίες: Κοινωνικό Ιατρείο

Μυστρά & Επιδαύρου 2

Τηλ. 210 9602 054

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Μήνυμα Δημάρχου Κώστα Κόκκορη προς Ανθυποψηφίους και Μ.Μ.Ε.
3/4/2014

Ενόψει  της προεκλογικής περιόδου καλώ όλους τους ανθυποψηφίους καθώς και τα τοπικά Μ.Μ.Ε. να κρατήσουμε υψηλά τον πήχη του πολιτικού διαλόγου. Θεωρώ ότι ο σεβασμός στους συμπολίτες μας είναι πρόθεση όλων μας για αυτό αξίζουν ενός υψηλού  επίπεδου προεκλογικής συμπεριφοράς.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι ζούμε σε αυτή τη πόλη και θα συνεχίσουμε να ζούμε και μετά τη λήξη της προεκλογικής περιόδου. Θα πρέπει να μπορούμε να κοιταζόμαστε στα μάτια.

Βέβαιος για την ανταπόκριση σας,

Σας ευχαριστώ.

 

Κώστας Κόκκορης

Δήμαρχος Γλυφάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Απάντηση σε δημοσιεύματα σχετικά με το Νέο Κοιμητήριο (3.4.2014)
3/4/2014

Σχετικά με αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα και περιγράφουν αποφάσεις αρμοδίων οργάνων για τη λειτουργία του Νέου Κοιμητηρίου, θα θέλαμε να επισημάνουμε για πολλοστή φορά ότι αναφέρονται στο διάστημα πριν από την ψήφιση της τροπολογίας.

Με την ψήφιση του άρθρου 11 του νόμου 4237/14 επιλύθηκε οριστικά η χωροθέτηση του Νέου Κοιμητηρίου και οποιαδήποτε άλλη αναφορά σχετικά με το θέμα αποτελεί παραποίηση της αλήθειας, δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις και εξυπηρετεί μόνον μικροκομματικές σκοπιμότητες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Προγράμματα Κ.Α.Π.ΠΑ 2014
28/3/2014

Ο Δήμος και το Κ.Α.Π.ΠΑ συνεχίζουν και το 2014 τα προγράμματα αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους.

Συγκεκριμένα:  

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Παροχή εξετάσεων από το Δήμο Γλυφάδας σε συνεργασία με το Mediterraneo Hospital (27.3.14)
27/3/2014

Ο Δήμος Γλυφάδας σε συνεργασία με το Mediterraneo Hospital, παρέχει:

1.  40% έκπτωση επί του ιδιωτικού τιμοκαταλόγου σε όλους τους κατοίκους, στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου, για επισκέψεις στους εφημερεύοντες ιατρούς που αφορούν τις ειδικότητες: Παθολόγος, καρδιολόγο, ορθοπαιδικό και γενικό χειρουργό καθώς επίσης και στο σύνολο των διαγνωστικών εξετάσεων. Η έκπτωση αφορά τόσο τα τακτικά όσο και τα έκτακτα περιστατικά.

2.   Σε ότι αφορά το Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο, δωρεάν κάθε μήνα στους άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας τα εξής: 

  • 5 quick check up (Γενική αίματος, σάκχαρο, ουρία, χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, LDL, HDL)
  • 2 Μαγνητικές τομογραφίες
  • 2 Αξονικές τομογραφίες
  • 2 Triplex αγγείων ή καρδιάς
  • 1 Ηλεκτρομυογράφημα (το 3μηνο)

Τα ανωτέρω αφορούν στους ωφελούμενους των κοινωνικών Δομών του Δήμου μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Απάντηση σε δημοσιεύματα σχετικά με το Νέο Κοιμητήριο
27/3/2014

Σχετικά με αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας και περιγράφουν αποφάσεις αρμοδίων οργάνων για τη λειτουργία του Νέου Κοιμητηρίου θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι αναφέρονται στο διάστημα πριν από την ψήφιση της τροπολογίας. 

Με την ψήφιση του άρθρου 11 του νόμου 4237/14 επιλύθηκε οριστικά η χωροθέτηση του Νέου Κοιμητηρίου και οποιαδήποτε άλλη αναφορά σχετικά με το θέμα αποτελεί παραποίηση της αλήθειας.

Για ακόμη μια φορά θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι ένα ζήτημα μέγιστης σημασίας για την Πόλη μας, όπως το Νέο Κοιμητήριο, δεν προσφέρεται για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Υποδειγματική η μαθητική παρέλαση
25/3/2014

Σε μια ηλιόλουστη μέρα με ιδιαίτερη λαμπρότητα, όπως ταιριάζει στην επέτειο της 25ης Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των μαθητών από τα σχολεία της Γλυφάδας, των πολιτιστικών και αθλητικών φορέων της Πόλης. Της παρέλασης προηγήθηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίων Κων/νου και Ελένης χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Γλυφάδας κ.κ. Παύλου παρουσία των δημοτικών, στρατιωτικών αρχών, εκπαιδευτικών, συλλογικών φορέων και  πολιτών.

Στη συνέχεια ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο  Πεσόντων και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας.

«Η παρέλαση, ήταν υποδειγματική δίνοντας πραγματικό νόημα στην Επέτειο. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός του λαού μας και τις αξίες που κληρονομήσαμε, οι οποίες στις δύσκολες μέρες που διανύουμε αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία», δήλωσε ο Δήμαρχος Κώστας Κόκκορης,  μετά το τέλος της παρέλασης και ευχαρίστησε την εκπαιδευτική κοινότητα, τη μαθητιώσα νεολαία, τους φορείς της πόλης καθώς και τους εργαζόμενους στο Δήμο, για την υποδειγματική διεξαγωγή της παρέλασης της 25ης Μαρτίου.

Επισυνάπτονται φωτο από τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ευχαριστήριο Μήνυμα Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Γλυφάδας (21.3.2014)
21/3/2014

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Γλυφάδας ευχαριστεί  θερμά τους μαθητές, τις μαθήτριες  και την Διεύθυνση των κέντρων εκμάθησης ξένων γλωσσών "ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ" στη Γλυφάδα που με την προσφορά τους σε τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης συνέβαλαν σημαντικά στην ενίσχυση του έργου του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Με ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, οι μαθητές ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση που αφορούσε τον "Μήνα Συγκέντρωσης Τροφίμων". Κατα την περίοδο του Φεβρουαρίου, οι μαθητές των κέντρων "Ευρωγνώση" στη Γλυφάδα, (Γούναρη 117 &  Γούναρη 215) συγκέντρωσαν και προσέφεραν τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής προκειμένου να συνδράμουν στην ενίσχυση των ωφελούμενων οικογενειών που βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση.

Στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, κάθε συνεισφορά είναι πολύτιμη και καίριας σημασίας. Για το λόγο αυτό, ευχαριστούμε θερμά, για μια ακόμη φορά, τη Διεύθυνση και όλους τους μαθητές του κέντρου εκμάθησης ξένων γλωσσών "Ευρωγνώση" για την άμεση ανταπόκρισή τους και την ενεργό  συμμετοχή τους στο έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Διευκρινίσεις για τα όργανα παιδικής χαράς
21/3/2014

 

Στην ερώτηση του υποψηφίου Δημάρχου Γ. Παπανικολάου «αν ο Χολαργός αγαπάει λιγότερο τα παιδιά του σε σχέση με τη Γλυφάδα… αφού ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού  κατέβαλλε  μόνο 8.000 ευρώ  για την προμήθεια ενός παιχνιδιού παιδικής χαράς ενώ ο Δήμος Γλυφάδας 47.500 ευρώ» απαντάμε ότι, εμείς ως Δημοτική Αρχή αγαπάμε τα παιδιά μας και τα φροντίζουμε όπως έχουμε αποδείξει στην πράξη, παρέχοντας το καλύτερο σε ποιότητα για την ασφάλεια τους και σε χαμηλό κόστος, σε σχέση με τις προδιαγραφές.

Συγκεκριμένα:

  • Η προμήθεια του συγκεκριμένου παιχνιδιού του Δήμου Γλυφάδας αφορά ένα σύνθετο μεταλλικό όργανο διαστάσεων 6,80x6,50, με 2 πύργους ύψους 3,80m, μεγάλη τσουλήθρα ύψους 1,17 m, γέφυρα τούνελ και σπιτάκι, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 2-8 ετών και παρέχει δυνατότητα ταυτόχρονης εξυπηρέτησης 27 παιδιών. Το μέγιστο ύψος πτώσης είναι έως 1,20m. Τα στοιχεία του εξοπλισμού αποτελούνται από ανοξείδωτο χάλυβα που εγγυάται την αντοχή και την αξιοπιστία του εξοπλισμού. (“ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ” (αρ. μελ. 2/12) προϋπολογισμού 300.000,00 € (συμπ/νου ΦΠΑ) και συγκεκριμένα στην προμήθεια ενός σύνθετου οργάνου νηπίων και παίδων τύπου Α’  τιμής 47.500 €).
Ανακοίνωση: Ημερίδα Οδικής Ασφάλειας από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ Γλυφάδας
20/3/2014

Ο Τομέας Υπηρεσιών Ασφαλείας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας, στο πλαίσιο του XINIS EDUCATION FESTIVAL 2014, διοργάνωσε Ημερίδα Οδικής Ασφάλειας στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Γλυφάδας «Μελίνα Μερκούρη» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.Α.Σ.) «Πάνος Μυλωνάς»* και το Δήμο Γλυφάδας, «εγκαινιάζοντας» με αυτόν τον τρόπο τις εκδηλώσεις για την Πανελλήνια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας.

Την ημερίδα άνοιξε ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Κώστας Κόκκορης, ο οποίος εξήρε το έργο του Ινστιτούτου «Πάνος Μυλωνάς», αλλά και την πρωτοβουλία του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας να διοργανώσει μια τόσο σημαντική εκδήλωση. Στη συνέχεια, η πρόεδρος του Ινστιτούτου κα Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, φανερά συγκινημένη, αφηγήθηκε την προσωπική της ιστορία που αποτέλεσε αφορμή για τη σύσταση του Ινστιτούτου, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε σε στατιστικές μελέτες και δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς και σε τρόπους πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων.

Προβολή φωτογραφιών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ευχαριστήριο Μήνυμα Κοινωνικού Παντοπωλείου & Τράπεζας Χρόνου Δήμου Γλυφάδας
14/3/2014

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο και η Τράπεζα Χρόνου του Δήμου Γλυφάδας ευχαριστούν θερμά τους μαθητές, τις μαθήτριες  και τους εκπαιδευτικούς του 4ου Γυμνασίου Γλυφάδας, που με την προσφορά τους σε τρόφιμα μακράς διαρκείας συνέβαλαν σημαντικά στην ενίσχυση του έργου του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, αφότου ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της Τράπεζας Χρόνου από τους κοινωνικούς λειτουργούς που στελεχώνουν τις Δομές, ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση που αφορούσε την "Εβδομάδα Συγκέντρωσης Τροφίμων". Σε χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας, οι μαθητές κάθε τάξης του 4ου Γυμνασίου Γλυφάδας συγκέντρωσαν και προσέφεραν τρόφιμα, προκειμένου να συνδράμουν στην ενίσχυση των οικογενειών που βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση.

Στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, κάθε συνεισφορά είναι πολύτιμη και καίριας σημασίας. Για το λόγο αυτό, ευχαριστούμε θερμά, για μια ακόμη φορά, τη Διεύθυνση, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους μαθητές για την άμεση ανταπόκρισή τους και την ενεργό  συμμετοχή τους στο έργο των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου  Γλυφάδας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Γλυφάδα Τόπος και Τρόπος να Ζεις !»
13/3/2014

Με  μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δήμου Γλυφάδας και του Δημοτικού Ωδείου Γλυφάδας με θέμα «ΓΛΥΦΑΔΑ ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ».

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν από τη Δημοτική Σύμβουλο Άντζελα Καρατσιόλη, όλοι οι πολιτιστικοί, αθλητικοί και εθελοντικοί φορείς της πόλης, ενώ βραβεύτηκαν για την προσφορά τους αθλητές με παγκόσμιες διακρίσεις όπως η Ολυμπιονίκης του Πόλο Γεωργία Ελληνάκη και η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια της Ξιφασκίας Βάσω Βουγιούκα.

Ο Δήμαρχος Κώστας Κόκκορης χαιρέτησε την εκδήλωση τονίζοντας την μεγάλη σημασία των πολιτιστικών και αθλητικών οργανώσεων και σωματείων και μίλησε για την διαρκή τους στήριξη από την Δημοτική Αρχή αλλά και το ουσιαστικό τους έργο.

Επισυνάπτονται φωτό από την εκδήλωση 1-3

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συμπληρώνονται δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» του Δήμου Γλυφάδας (Απρίλιος 2004 – Μάρτιος 2014)
12/3/2014

Εκατοντάδες οικογένειες έχουν εξυπηρετηθεί στο βάθος αυτής της δεκαετίας και εξακολουθούν να εξυπηρετούνται, περί τα 70 άτομα σε μηνιαία βάση, με τακτικές και προγραμματισμένες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας. Στον αριθμό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται οι συγγενείς των εξυπηρετούμενων, οι οποίοι θα ανέβαζαν κατακόρυφα τον αριθμό των ωφελούμενων στο σύνολό τους.

Τα κριτήρια ένταξης παραμένουν, η οικονομική δυσπραγία, η αναπηρία και το γήρας.

Οι υπηρεσίες δε που παρέχονται, πολύ συνοπτικά, από τις τρείς ειδικότητες που στελεχώνουν το πρόγραμμα – Κοινωνική Λειτουργό,  Νοσηλεύτρια και 2 Οικογενειακούς Βοηθούς – συνίστανται στα ακόλουθα:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Κοινωνικό Μαγειρείο Δήμου Γλυφάδας (Καθημερινή διανομή 130 μερίδων φαγητού)
12/3/2014

Μετά από ενάμιση μήνα λειτουργίας, το κοινωνικό μαγειρείο του Δήμου Γλυφάδας διανέμει καθημερινά περί τις 130 μερίδες φαγητό σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όχι μόνο τις καθημερινές αλλά και σε ημέρες εορτών, όπως η Καθαρή Δευτέρα όπου διανεμήθηκαν περί τις 150 μερίδες σαρακοστιανά σε ατομικές καλαίσθητες συσκευασίες, λαγάνα και παραδοσιακή φασολάδα.

Η αντιδήμαρχος πόλης Καλλιόπη-Γλυκερία Ζαμπετονίδου, αναφερόμενη στη λειτουργία του μαγειρείου, ευχαρίστησε το ανθρώπινο δυναμικό που στηρίζει καθημερινά τη λειτουργία του. Τόνισε ότι με σεβασμό και αξιοπρέπεια, με προσπάθεια ανανέωσης και ποικιλίας του εβδομαδιαίου προγράμματος διατροφής, με απόλυτα ελεγχόμενο κόστος, λόγω της ευαισθητοποίησης και αναζήτησης εθελοντών προσφοράς τροφίμων - λαχανικών - φρούτων, γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν βασικές ανάγκες των συμπολιτών μας. Τα καλά λόγια και το χαμόγελο των ωφελούμενων στηρίζουν και ενθαρρύνουν το έργο μας.

Επισυνάπτονται φωτογραφίες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
11/3/2014

Στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Γλυφάδας πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή οι ακόλουθες εξετάσεις:

Ειδικότητες - Εξετάσεις

Ώρες

κάθε Τρίτη

Καρδιολόγος

Τάκος Παν.

13.30 - 15.00

κάθε Τετάρτη

Παθολόγος

 

Πρίφτης Αν.

9.30 - 10.30

Οικονομίδης Νικ.

13.00 - 14.00

κάθε Παρασκευή

Παιδίατρος

 

Γιαννοπούλου Αιμ.

11.00 - 13.00

Μέτρηση Κινδύνου Καρδιοαγγειακών Παθήσεων

 

Μέτρηση Heart Score

11.00 - 13.00

Φυσικοθεραπεύτρια

Μπάτκιβ Λέσια

11.00 - 13.00

Για περισσότερες πληροφορίες: 210.9602054- 213.2025382

eAsti-Γλυφάδα (νέα έκδοση για iPhone, iPad & iPod touch)
10/3/2014

Απαιτεί Android 2.3.3 και νεότερες εκδόσεις

Απαιτεί iOS 6.0 η νεότερη έκδοση. Συμβατό με iPhone, iPad, και iPod touch

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ»
10/3/2014

Προκηρύσσει Δημόσιο ανοικτό διαγωνισμό  με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή,  για την προμήθεια με τίτλο: «Προμήθεια καυσίμων μεταφορικών μέσων και πρόσθετων», ενδεικτικά πρ/σας δαπάνης 1.200.000,00 € (συμ/νου ΦΠΑ).

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στο Δημαρχείο Γλυφάδας  που βρίσκεται στην  οδό Άλσους  αριθμός 15, στις 17/04/2014, ημέρα Πέμπτη, με ώρα έναρξης και παραλαβής προσφορών  την 11:00π.μ. ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής Προμηθειών του Δήμου.

  
WebTV Δήμου Γλυφάδας

Γλυφάδα ο Τόπος μας - Απρ. 2014
ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα
GIS Δήμου Γλυφάδας
Χρήστης: [Είσοδος]
© 2011 Δήμος Γλυφάδας - Glyfada.gr | Δήλωση Προσωπικού Απορρήτου | Όροι Χρήσης
ο ιστότοπος φιλοξενείται από το σύζευξις
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Created by GLOBO Technologies S.A.