ΕπικοινωνίαΑρχικήSitemap
Η Πόλη μαςΟ Δήμαρχος Ο Δήμος
Γενικός Γραμματέας
Αντιδήμαρχοι
Δημοτικό Συμβούλιο
Δημοτικές Παρατάξεις
Δημοτικές Επιτροπές
Αποφάσεις Οργάνων
Υπηρεσίες
Δημοτικές Επιχειρήσεις
Πολίτης και Δήμος
Υγεία
Εκπαίδευση
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Περιβάλλον
Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών
Μαρίνες
Κοινωνική Πολιτική
Κοινωνική Μέριμνα
Πολιτική Προστασία
Διαγωνισμοί Προκηρύξεις
Προσκλήσεις ΟργάνωνΓραφείο τύπουΚΕΠ
Επικοινωνία
 
Η Ευρώπη σου
Η Ευρώπη σου

Συμβεβλημένοι Ιατροί ΕΟΠΥΥ στη Γλυφάδα
Πρόσκληση σε εγκαίνια εικαστικής έκθεσης

Γλυφάδα, 18 Οκτωβρίου 2018ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
        
Πρόσκληση σε εγκαίνια εικαστικής έκθεσης


Ο Δημήτρης Βάνας, σα μαέστρος ορχήστρας, οργανώνει τα οπτικά του ακούσματα και τα κινεί ανάμεσα στην Τέχνη και στην Αρχιτεκτονική. Η συλλογή των έργων σε τρεις θεματικές ενότητες παρουσιάζεται στην έκθεση ζωγραφικής «ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΕΣ», η οποία εγκαινιάζεται στον εκθεσιακό χώρο του Παλαιού Δημαρχείου Γλυφάδας (Καράγιωργα Σάκη 2 και Ποσειδώνος), τη Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου, στις 19:30.

Τα έργα δημιουργήθηκαν στην περίοδο 2017-2018, παρουσιάζονται για πρώτη φορά και διακρίνονται από την οργάνωσή τους με μέτρο και με λιτότητα χρωμάτων. Οι σχεδιαστικές σκέψεις περιέχουν ένα αφανές πλέγμα οργάνωσης, που δεν αποκαλύπτεται με τις πρώτες ματιές των επισκεπτών.

Επηρεασμένος από τις εμπειρίες του στον Αρχιτεκτονικό Σύνδεσμο του Λονδίνου, ο Δημήτρης Βάνας φαίνεται να ακολουθεί στα βήματα των Σουρεαλιστών. Η συνεχής χρήση επικαλύψεων, τροποποιήσεων, συνδέσεων, αποσυνδέσεων και επαναλήψεων στα έργα του, τελικά, αποδεικνύει ότι αυτό το οποίο κατά κάποιο τρόπο έχουμε είναι το «πεπτικό σύστημα» του Δημήτρη Βάνα, το οποίο δέχεται και επεξεργάζεται όλα όσα συμβαίνουν γύρω του.

Οι τρεις θεματικές ενότητες συνδέονται μεταξύ τους με τη χρήση της γραμμής και του πλέγματος. Τα έργα «δακτύλου» καταγράφουν, ξαφνικά και με αυτοματισμό, καθημερινές στιγμές. Οι «Τοπογραφίες» ερευνούν νέους τρόπους σχεδιασμού χώρων, μέσα και απέναντι στη Φύση.

Οι «Υπογραφές» έχουν συμμετοχή άλλων στα έργα, με την υπογραφή τους, η οποία είναι «καθ’ υπόδειξιν», αλλά αυθεντική και αυτόματη. Είναι  διαμορφωμένη και τελικά γίνεται ένα ίχνος. Στο επόμενο στάδιο ο Δημήτρης Βάνας επεξεργάζεται τα έργα έως την τελική τους μορφή.

Σημειώνεται πως η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό κάθε μέρα, από τις 23 Οκτωβρίου μέχρι και τις 4 Νοεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ (Σάββατο και Κυριακή από τις 11 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι).

PrintEmailBack
  

glyfada.fixmycity.today

Εκμάθηση υπολογιστών σε άτομα τρίτης ηλικίας στο Δήμο Γλυφάδας
Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα
GIS Δήμου Γλυφάδας

Δημοτική Συγκοινωνία Δήμου Γλυφάδας

Περιοδική Έκδοση του Δήμου Γλυφάδας
Χρήστης: [Είσοδος]
© 2011 Δήμος Γλυφάδας - Glyfada.gr | Δήλωση Προσωπικού Απορρήτου | Όροι Χρήσης
ο ιστότοπος φιλοξενείται από το σύζευξις
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Created by GLOBO Technologies S.A.