ΕπικοινωνίαΑρχικήSitemap
Η Πόλη μαςΟ Δήμαρχος Ο Δήμος
Γενικός Γραμματέας
Αντιδήμαρχοι
Δημοτικό Συμβούλιο
Δημοτικές Παρατάξεις
Δημοτικές Επιτροπές
Αποφάσεις Οργάνων
Υπηρεσίες
Δημοτικές Επιχειρήσεις
Πολίτης και Δήμος
Υγεία
Εκπαίδευση
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Περιβάλλον
Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών
Μαρίνες
Κοινωνική Πολιτική
Κοινωνική Μέριμνα
Πολιτική Προστασία
Διαγωνισμοί Προκηρύξεις
Προσκλήσεις ΟργάνωνΓραφείο τύπουΚΕΠ
Επικοινωνία
 
Η Ευρώπη σου
Η Ευρώπη σου

Συμβεβλημένοι Ιατροί ΕΟΠΥΥ στη Γλυφάδα
Διπλή βράβευση του Δήμου Γλυφάδας


Γλυφάδα, 3 Δεκεμβρίου 2018
   


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διπλή βράβευση του Δήμου Γλυφάδας


Με το βραβείο Gold για το νέο δημοτικό κοιμητήριο και με το βραβείο Silver για το έργο «Γλυφάδα πράσινη πόλη» τιμήθηκε ο Δήμος Γλυφάδας στα Best City Awards, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

«Η βράβευση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στα Best City Awards, έναν καταξιωμένο θεσμό, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και μεγάλη δικαίωση για τον κόπο και την προσπάθεια όλων μας», τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, που παρέλαβε τα βραβεία.

Ειδικότερα, ο Δήμος Γλυφάδας κέρδισε τα ακόλουθα βραβεία:

α) Στην κατηγορία «Έργα Ανάπλασης» για το νέο δημοτικό κοιμητήριο Γλυφάδας, ένα έργο που ήρθε με τρόπο σύγχρονο και ολοκληρωμένο να λύσει ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα δεκαετιών. Πρόκειται για ένα έργο μείζονος κοινωνικής σημασίας, που αφορά στο σεβασμό στο συνάνθρωπο, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, στον ίδιο μας τον πολιτισμό. Μετά από μεγάλη και μεθοδική προσπάθεια του Δήμου Γλυφάδας, δημιουργήθηκε μια άρτια και σύγχρονη εγκατάσταση, σε χώρο που παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και παράλληλα ένα στρατιωτικό κοιμητήριο για πρώτη φορά στη χώρα μας και ένα σπάνιο μνημείο όπου θα τιμώνται οι πεσόντες της Πολεμικής Αεροπορίας.

β) Στην κατηγορία «Έργα πρασίνου & βιοποικιλότητας» για την «Πράσινη Πόλη» που έγινε η Γλυφάδα: Η δημοτική αρχή Γλυφάδας καθόλη τη διάρκεια του 2017 και εντός του 2018 προχώρησε στην υλοποίηση ενός μεγάλου έργου που αφορά στην προμήθεια και φύτευση χιλιάδων δέντρων, θάμνων και άλλων φυτών. Ως αποτέλεσμα αυτού, δημιουργήθηκε ένας κατάφυτος χώρος περιπάτου και ποδηλάτου περιμετρικά της έκτασης του Γκολφ Γλυφάδας, μοναδικός για τα δεδομένα της Αττικής, δενδροφυτεύτηκε όλο το παραλιακό μέτωπο, φυτεύτηκαν εκατοντάδες νέα δέντρα στο καινούργιο κοιμητήριο, ενώ εκατοντάδες ακόμα μεγάλα δέντρα και φυτά τοποθετήθηκαν στο πλαίσιο των ευρύτατων αναπλάσεων στις πλατείες, τα πάρκα, τα πεζοδρόμια και τις παιδικές χαρές της πόλης. Το μείζον αυτό έργο προστασίας και αναβάθμισης του περιβάλλοντος άλλαξε την όψη της Γλυφάδας, βελτίωσε σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων της, ενώ την ενισχύει ως πόλο έλξης επισκεπτών.

Επισυνάπτονται φωτογραφίες

PrintEmailBack
  

glyfada.fixmycity.today
Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα
GIS Δήμου Γλυφάδας

Περιοδική Έκδοση του Δήμου Γλυφάδας

Δημοτική Συγκοινωνία Δήμου Γλυφάδας
Χρήστης: [Είσοδος]
© 2011 Δήμος Γλυφάδας - Glyfada.gr | Δήλωση Προσωπικού Απορρήτου | Όροι Χρήσης
ο ιστότοπος φιλοξενείται από το σύζευξις
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Created by GLOBO Technologies S.A.