ΕπικοινωνίαΑρχικήSitemap
Η Πόλη μαςΟ Δήμαρχος Ο Δήμος
Γενικός Γραμματέας
Αντιδήμαρχοι
Δημοτικό Συμβούλιο
Δημοτικές Παρατάξεις
Δημοτικές Επιτροπές
Αποφάσεις Οργάνων
Υπηρεσίες
Δημοτικές Επιχειρήσεις
Πολίτης και Δήμος
Υγεία
Εκπαίδευση
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Περιβάλλον
Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών
Μαρίνες
Κοινωνική Πολιτική
Κοινωνική Μέριμνα
Πολιτική Προστασία
Διαγωνισμοί Προκηρύξεις
Προσκλήσεις ΟργάνωνΓραφείο τύπουΕπικοινωνία
 
Η Ευρώπη σου
Η Ευρώπη σου

Συμβεβλημένοι Ιατροί ΕΟΠΥΥ στη Γλυφάδα
Νέα σειρά προγραμμάτων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας

Γλυφάδα, 15 Ιανουαρίου 2019

                     

                                                                                      

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Νέα σειρά προγραμμάτων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας


 

Μια νέα σειρά προγραμμάτων εγκαινιάζει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας, που στεγάζεται εδώ και τρία χρόνια σε καινούργιο χώρο, στο Διασχολικό Κέντρο του Δήμου Γλυφάδας (Επαμεινώνδα 30 & Αγ. Τριάδος).

 

Σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας έχει ενταχθεί στο Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών, στο οποίο συμμετέχουν 220 βιβλιοθήκες από όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο, αυτό, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας πραγματοποιεί μια νέα σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων που στοχεύουν στην ανάδειξη των τοπικών βιβλιοθηκών ως κέντρα άτυπης εκπαίδευσης, όπου η γνώση προσεγγίζεται μέσα από τον πειραματισμό, τη βιωματική εμπειρία και τα πολλά βιβλία.

 

Το θέμα του Ιανουαρίου είναι «Ξεκινήματα»: Η χρονιά ξεκινά με τις ερωτήσεις που θα απαντήσουμε το 2020. Στις συναντήσεις πρωταγωνιστούν οι ιδέες ως ο σπόρος για κάθε ξεκίνημα, η αρχή της ζωής αλλά και ένα αφιέρωμα στις ιστορίες το τέλος των οποίων είναι μια καινούρια αρχή. Το πρόγραμμα των συναντήσεων έχει ως εξής:

 

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου, 16:30 - 17:30

 

«Η αρχή μιας χρονιάς: Οι ερωτήσεις του Ιανουαρίου 2018 - Οι ερωτήσεις του 2019». Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα τα παιδιά πρέπει να έχουν μαζί τους μια φωτογραφία τους.

 

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου, 16:30 - 17:30

 

«Οι ιδέες - ο σπόρος για κάθε ξεκίνημα»

 

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου, 16:30 - 17:30

 

«Η αρχή και το τέλος: Ιστορίες που το τέλος τους είναι μια καινούρια αρχή (κατασκευή μιας ιστορίας που διαβάζεται και ανάποδα)»

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών. Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους μια κασετίνα με μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, κόλλα, μολύβι, γόμα. Η συμμετοχή σε όλα τα προγράμματα είναι ελεύθερη και ο αριθμός συμμετεχόντων περιορισμένος. Για το λόγο αυτό θα τηρείται σειρά προτεραιότητας και θα διατίθεται έντυπο συμμετοχής. O μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων στις δραστηριότητες δεν μπορεί να ξεπερνάει τους 15 ενώ ο ελάχιστος τους τέσσερις.

 

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με την Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας στο τηλέφωνο 2109641298 και το email library@glyfada.gr.

 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας διαθέτει αναγνωστήριο 20 θέσεων, 15.000 τόμους βιβλίων και 35 τίτλους περιοδικών, έχει 6.150 μέλη και λειτουργεί ως δανειστική (2 βιβλία για 15 ημέρες). Το ωράριο λειτουργίας της βιβλιοθήκης είναι Δευτέρα και Πέμπτη 8:30 - 17:30, Τρίτη και Τετάρτη 9:30 – 16:30 και Παρασκευή 8:30 – 19:30. Παρέχεται ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο, για πλοήγηση των αναγνωστών και εξυπηρέτηση των αναγκών τους, ενώ υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος με ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

PrintEmailBack
  

glyfada.fixmycity.today

Εκμάθηση υπολογιστών σε άτομα τρίτης ηλικίας στο Δήμο Γλυφάδας
Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα
GIS Δήμου Γλυφάδας

Περιοδική Έκδοση του Δήμου Γλυφάδας

Δημοτική Συγκοινωνία Δήμου Γλυφάδας
Χρήστης: [Είσοδος]
© 2011 Δήμος Γλυφάδας - Glyfada.gr | Δήλωση Προσωπικού Απορρήτου | Όροι Χρήσης
ο ιστότοπος φιλοξενείται από το σύζευξις
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Created by GLOBO Technologies S.A.