Η Γλυφάδα τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη

Οι εκρηκτικές διαστάσεις που λαμβάνει πλέον παγκοσμίως η εξάπλωση του Σακχαρώδη Διαβήτη (60 εκατομμύρια πάσχοντες τη δεκαετία του ογδόντα, 460 εκατομμύρια σήμερα, πρόβλεψη για 600 εκατομμύρια μέσα στα επόμενα 5-10 χρόνια) αλλά και η εντυπωσιακή ενίσχυση του θεραπευτικού «οπλοστασίου» με νέες αγωγές εξαιρετικής αποτελεσματικότητας, βρέθηκαν στο επίκεντρο ημερίδας για τον Σακχαρώδη Διαβήτη που διοργάνωσε ο Δήμος Γλυφάδας με αφορμή την αντίστοιχη Παγκόσμια Ημέρα.
Υψηλό ήταν το ενδιαφέρον του κοινού, καθώς δεκάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας παραβρέθηκαν στο Διασχολικό Κέντρο του Δήμου Γλυφάδας, παρακολούθησαν τις ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις και υπεβλήθησαν σε μετρήσεις σακχάρου.
«Το 10% του πληθυσμού της χώρας μας, περισσότεροι από 1.000.000 συμπολίτες μας, πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.
Πίσω από τους αριθμούς αυτούς, κρύβονται άνθρωποι, κρύβονται αγαπημένα πρόσωπα, όπως έχουμε και στη δική μου οικογένεια, όπως έχουμε και σε τόσες οικογένειες ακόμα. Η ενημέρωση και ο συστηματικός έλεγχος της υγείας μας αποτελούν σημαντικά όπλα για να ανακοπεί η ανεξέλεγκτη εξάπλωση της νόσου. Στον Δήμο Γλυφάδας προσπαθούμε να είμαστε χρήσιμοι και ουσιαστικοί. Χαιρόμαστε για την παρουσία σας σήμερα εδώ και δεσμευόμαστε ότι θα πραγματοποιούμε όσο συχνότερα μπορούμε ανάλογες εκδηλώσεις», τόνισε προλογίζοντας την εκδήλωση ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. «Ως Δήμος και ως Κοινωνική Υπηρεσία με κάθε ευκαιρία φροντίζουμε για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση γύρω από θέματα που αφορούν τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική μας υγεία. Έτσι κάναμε και σε αυτή την περίπτωση, για ένα τόσο σοβαρό θέμα που μας αφορά όλους», επεσήμανε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά, που είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη Συνεργασία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Με Οδηγό τον Διαβήτη» και του διαβητολογικού ιατρείου Healthspot Γλυφάδας του HHG.
Χαιρετισμό απηύθυναν οι:
Νέλλυ Μιχαλάκη, General Manager ΗealthSpot
Γκόλφω Γεμιστού, Πρόεδρος Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και νήσων, Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη.
Αναστασία Καφούση,
Πρόεδρος Αστικής ΜΚΟ ''Με οδηγό το διαβήτη".
Το ιδιαιτέρως ενδιαφέρον επιστημονικό πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε τις ακόλουθες ομιλίες:
«Οι ανθυγιεινές διατροφικές συμπεριφορές και τα στοιχεία και οι ιδιότητες της σύγχρονης υγιεινής διατροφής». Κάρολος Παπαλαζάρου, Διαιτολόγος διατροφολόγος Διαβητολογικού Καρδιομεταβολικού κέντρου Metropolitan Hospital.
«Προδιαβήτης : Τι είναι και γιατί είναι πρόβλημα υγείας» ;
Αικατερίνη Τρικκαλινού, Παθολόγος διαβητολόγος, Επιστ. Υπεύθυνη παθολογικού τομέα Ηealthspot Γλυφάδας
Επιμελήτρια διαβητολογικού Καρδιομεταβολικού κέντρου Metropolitan Hospital, Επιστ. Υπευθυνη Digital Clinic.
«Σακχαρώδης διαβήτης: Η σημαντική μεταβολική νόσος.
Η επιδημιολογική εικόνα, οι επιπλοκές, οι θεραπευτικές παρεμβάσεις». Δρ. Ανδρέας Μελιδώνης,
Παθολόγος διαβητολόγος, Συντονιστής διευθυντής διαβητολογικού Καρδιομεταβολικού Κέντρου Metropolitan Hospital.

copyrights © 2020-2021 Evolution Projects